‘blog van Brambonius’

mei 24, 2011

Vanaf nu op cultuurshock.net…

Filed under: boekbesprekingen, websites — Tags: , , , , — brambonius @ 11:45 am

Een aantal van mijn reviews zijn vanaf heden niet alleen hier te lezen, maar ook op de redelijk nieuwe site  cultuurshock.net, een cultureel gerichte site met Christelijke achtergrond. Het gaat om mijn recente concertreview van Sufjan Stevens, en de boekbesprekingen van ‘Love is an Orientation’ (Andrew Marin en Mere churchianity (Michael Spencer , verder aangevuld met een driedelige reportage van vorige zomer over het X-noizz Flevo festival (een christelijk muziekfestival) in nederland voor de Christelijke jongerensite breeze.be (deel een, twee, drie)

De bedoeling is dus dat ik in de toekomst af en toe  CD-reviews, concertbesprekingen en boekbesprekingen zou schrijven specifiek voor deze site, die nog in zijn kinderschoenen staat maar wel interessant is. Wat zeggen ze zelf over wat ze doen?

CULTUURSHOCK is een collectief van Vlaamse en Nederlandse auteurs die vanuit hun christelijke identiteit naar hedendaagse cultuur kijken. Kritisch, verkennend, ontdekkend, bewonderend.

Wat ons bindt, is een gemeenschappelijke passie voor Jezus én de cultuur waarin we vandaag leven. De auteurs komen uit verschillende christelijke hoeken, maar onderschrijven wel allemaal de apostolische geloofsbelijdenis, een van de eerste documenten van de vroege kerk waarin de essentie van het christendom werd vastgelegd en dat door christenen vandaag wereldwijd aanvaard wordt als een basistekst.

(Inderdaad, ik onderschrijf de apostolische geloofsbelijdenis, moest iemand daar ooit aan getwijfeld hebben -wat ik niet denk-)

Ik zou dus zeggen: ga allemaal eens een keer kijken… De site is nog maar aan zijn beginpunt, maar er staan al  interessante dingen op, en het kan alleen maar groeien!

shalom

Bram

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: