‘blog van Brambonius’

augustus 24, 2014

Mijn onverwachte monster-courgette…

Filed under: Uncategorized — brambonius @ 12:41 pm

Hortus Brambonii

(English version here)

Deze welgevormde courgettecourgettedinges komt van een plant in mijn pompoenveldje die daar ongeïnviteerd dit soort van vruchten produceert. Ik heb er eerlijk gezegd geen idee van wat er eigenlijk had moeten staan, want het labeltje is onleesbaar… Dat neemt niet weg dat hij best lekker is, en niet echt lelijk ook niet… ‘k Heb al wat exemplaren van de plant kunnen oogsten ook. En een keer wat bladeren gebruikt met ander Cucurbita-groen in een fijne Afrikaanse pompoenbladeren-pindakaas-stoofpot, wat nog steeds een aanrader is trouwens. Ik maak hem nog steeds met kipspiesjes en rijst, maar ooit ga ik eens proberen met fufu.

Maar het ging over mijn groen courgette-monster hier. Ik weet niet wat ik oorspronkelijk gezaaid heb, maar het is duidelijk dat het rasonzuiver courgette-zaad was. De plant heeft een half-bossige maar iets verder uitgroeiende groeiwijze dan een normale courgetteplant, dus ik veronderstel dat…

View original post 288 woorden meer

Advertenties

1 reactie »

 1. Ik heb onlangs van een meneer van de volkstuinen vlak bij mijn huis een courgette gekregen. Het was een fors exemplaar. Vorige week de helft met o.a. wat bleekselderij in een macaronischotel verwerkt. De bleekselderij had wat te lang in de koelkast gelegen en was gedeeltelijk verrot. Maar het overige zag er nog goed uit dus gewoon gebruikt.

  De macaroni was vreselijk bitter en dus niet te eten. Ik gaf de schuld aan de bleekselderij. Bah, de hele avond een vieze bittere smaak in de mond gehad. Gelukkig niet ziek geworden.

  Vandaag de andere helft van de coutgette in een rijstschotel verwerkt. En wat blijkt, weer is het eten vreselijk bitter en echt niet te eten. Het lag dus aan de courgette.

  Ik heb nooit geweten dat een dergelijke smerig bittere vorm van deze groente bestaat. Uit eigen tuin heb ik deze zomer vaker courgette gegeten en die waren altijd erg lekker.

  Nu maar hopen dat we ook deze keer niet ziek gaan worden van de minimale hoeveelheid die we binnen hebben gekregen .

  Helaas dus twee maal een hele goed voorbereide maaltijd in de vuilnisbak kunnen gooien. Dat is me in mijn hele leven nog niet eerder gebeurd.

  Ik ben gaan zoeken op google en vond dit artikel. Bedankt voor het plaatsen. Weer wat geleerd.

  Reactie door N. Houtriet — oktober 22, 2014 @ 4:09 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: